| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Carpenter chce się nawrócić
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 1:19 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich!
Kawę piję od lat, ale dopiero od 3-4 lat doceniam dobre espresso. Jestem na etapie wymiany ekspresu automatycznego na kolbowy. Dwa czy trzy lata temu kupiłem używany i leciwy ekspres Jura Impressa 3000. Służy mi wiernie, ale zaczyna mi brakować smaku prawdziwego espresso, dostępnego w dwóch, może trzech częstochowskich kawiarniach. Na tym forum od dłuższego już czasu bywam, więc przy okazji dziękuję forumowiczom za ogrom informacji tu zamieszczonych, z których już skorzystałem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jezus zagląda od święta
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam, 'kawę' pijam głównie rozpuszczalną
nadszedł czas na nawrócenie, forum przeglądam od paru dni celem wyboru sprzętu.
Pozdrawiam:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karola chce się nawrócić
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 9:58 am Temat postu: witam |
|
|
Hej tu Karola:) jestem ze Starachowic, województwo świętokrzyskie. na stałe mieszkam i studiuję w Krakowie:)pija tak zwaną cykutę - im mocniejsza tym lepsza  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krepek2000 chce się nawrócić
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 11:31 am Temat postu: |
|
|
| Witam wszystkich, kawosz od 2 - 3 lat, obecnie kawa sporządzana w kawiarce, jakoś nie mam odwagi zdecydować się na ekspres, gdyż smak jej zuepłnie inny. Może kiedyś....pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KawaSowa zagląda śmielej

|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 3:26 pm Temat postu: |
|
|
| indianka napisał: | Witam serdecznie,
Lekkiego bzika mam na punkcie kawy od 5 lat. Teraz wiem, że mój "bzik" był całkiem mały i w sumie, aż mi wstyd.
Na forum trafiłam pół roku temu szukając opinii o ekspresach z niższej półki.
Dzisiaj mój działający jeszcze ekspres i młynek żarnowy idą w odstawkę i szykuję zamówienie czegoś bardziej profesjonalnego.
Chciałabym umieć kiedyś robić porządne espresso i caffeart'a.
Chciałabym także porozmawiać z ludźmi, którzy nie uważają, że gadanie godzinami o kawie jest nudne.
Joanna |
Joasiu, rozkręcimy Twojego bzika tak, że dopiero będzie wstyd!
Kto z kim przebywa...  _________________ Pawel
Mazzer Mini
KyM, Mocca, Zassenhaus
|
 |
moler chce się nawrócić
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich.
Jestem Marcin, mam 20 lat. Mieszkam pod Poznaniem, studiuję i pracuję w Poznaniu.
Kawę piję już od czasów gimnazjum, ale większą skalę kawą i jej przyrządzaniem interesuję się od roku. _________________ www.dawa.pl Studio Haftu Komputerowego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monica chce się nawrócić
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 9:01 pm Temat postu: dzieńdoberek |
|
|
Witam. Czytuję forum od jakiegoś czasu w związku z poszukiwaniami ekspresu - w końcu przyszła pora się zarejestrować. Na imię mi Monika, łatwo się z loginu domyślić. Jestem z Łodzi, choć mieszkam i pracuję w Poznaniu. Socjolog z wykształcenia, zawodowo piszę teksty do Internetu.
Kawę pijam głównie w pracy i tak podłą, że w końcu postanowiłam kupić porządny ekspres do domu.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
green horn chce się nawrócić
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 9:22 pm Temat postu: |
|
|
| Dobry wieczor,od 2 lat zaglądam na forum,bo nie mogę zdecydować się na ekspres z ktorego chcialbym pić kawę byly automaty,potem kolbowe a teraz jestem na etapie kombi-kolba+mlynek.Myśle,że to wreszcie wypali.Pozdrowienia dla wszystkich sympatyczek i patyków dobrej malej czarnej-żółtodziub. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropi zagląda od święta
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 1:24 pm Temat postu: |
|
|
Cześć! Paweł z Łodzi, na forum trafiłem w poszukiwaniu opinii nt. automatów ale mam wrażenie, że chwilkę tu zostanę . Pozdrawiam wszystkich kawoszy! _________________ De'Longhi ESAM 2600
1. Meseta Crema d'ORO
2. Lavazza Qualita Oro |
|
| Powrót do góry |
|
 |
st_art chce się nawrócić
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 8:25 am Temat postu: |
|
|
Kawę piję od lat (mniej więcej odkąd zacząłem pracować). Aktualnie korzystam z automatu Saeco w pracy i Rowenty w domu. Wydawało mi się, że piję dobrą kawę, do momentu wyjazdu do Rzymu. Tam spróbowałem espresso i "zaniemówiłem". Próbowałem osiągnąć taki smak po powrocie, na tym sprzęcie z którego korzystam, ale się nie udaje - i tak trafiłem tu na forum. Pewnie jakiś czas zostanę.
Witam wszystkich
Artur |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magmaga zagląda od święta
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 9:29 am Temat postu: |
|
|
| Uczę się robić dobrą kawę. Dotychczas korzystałam z domowego kolbowego AEG, zaparzacza, moki, i .... kawy rozpuszczalnej (ale mi wstyd). Przymierzam się do zakupu porządnej maszyny i młynka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fux zagląda od święta
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 7:09 am Temat postu: |
|
|
Witam zakręconych milosników spalonego ziarna.
Kawę pijam wielokrotnie dziennie za pomocą kubka, zmielonego czegoś z paczki oraz wody.
Po kolejnych wakacjach nadszedl moment podjęcia decyzji o zakupie kolby+młynka lub automatu.
Zaczynam skłaniać się ku pierwszemu... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agnieszeczka chce się nawrócić
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 10:52 am Temat postu: Dzień dobry |
|
|
Witam wszystkich!
mam na imię Agnieszka, mieszkam w Warszawie, kawa towarzyszy mi od dawna - moja Mama mełła kawę w ręcznym młynku (drewniany z szufladką) , w którym my-dzieci mieliśmy zakaz mielenia cukru na uwielbiany puder .
Właśnie postanowiłam kupić prawdziwy młynek i ekspres do kawy. Skłaniam się ku młynkowi Demoka , nad ekspresem łamię głowę...
Życzę miłego dnia z kubkiem kawy i do usłyszenia ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
drmichal chce się nawrócić

|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 10:19 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Przyszła pora się przedstawić bo dotychczas byłem tylko czytaczem, dzięki Wam sporo się nauczyłem i mam nadzieję, że będę teraz mógł swoimi skromnymi doświadczeniami się podzielić. Na imię mam Michał. Kawę pochłaniam w ilościach hurtowych, wykorzystując do tego Krupsa 4000 (od niedawna ś.p.) i obecnie Jurę e 40 (wiem, wiem automat).
Pozdrawiam Michał |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Joanna chce się nawrócić
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 11:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie wszystkich wielbicieli kawy; cieszę się, że mogłam dołączyć do waszej rodziny.
Stoję przed trudnym zadaniem otwarcia kawiarni przez - mam nadzieję - duże "K" , będę wdzięczna za wszelką pomoc z Waszej strony, i mam nadzieję, że za parę lat będę mogła odwdzięczyć się taką samą pomocą wobec osób rozpoczynających swoją życiową przygodę z tym cudownym ,magicznym napojem.
Joanna z Gliwic |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|